jarenlange ervaring grote diversiteit kwaliteit

Home » Over

Over

Eigenaar en oprichter van Wester Naval Architecture is Paul Wester. Na zijn opleiding Scheepsbouwkunde aan de Business School Haarlem heeft hij een aantal jaren in Indonesië gewerkt op verschillende werven verspreid over Indonesië. Als bouw-coördinator stuurde hij lokale bouwteams aan op het gebied van kleine scheepsbouw. In de jaren daarna werkte hij bij een aantal grote bedrijven in Nederland. Hij was daar in toenemende mate verantwoordelijk voor in- en verkoop van werkzaamheden en materialen, technische coördinatie op het gebied van software ontwikkeling en CAD/CAM Engineering, trainingen aan medewerkers in binnen- en buitenland, maar ook voor het leidinggeven aan teams, planning van projecten en de administratie daaromheen. Hij bouwde daarmee een enorme ervaring op op het gebied van ontwerp, engineering en het begeleiden van het gehele proces.

In 2008 is het tijd voor een andere koers en wordt Wester Naval Architecture opgericht. Begonnen als eenmanszaak is Wester NA inmiddels uitgegroeid tot een B.V. Wester-NA werkt nauw samen met een aantal partners, waardoor het mogelijk is ook grotere projecten aan te nemen en uit te voeren. Wester-NA heeft veel ervaring in het aanpassen van klassieke ontwerpen aan hedendaagse eisen.

Als interim manager werkte Paul Wester in 2010-2011 bij de afdeling “Dekhuizen” van het bedrijf Akerboom Yacht Equipment. Als lid van het managementteam gaf hij leiding aan een groep van 20 mensen en was in die tijd resultaatverantwoordelijk voor het uitwerken (enigineering) van de dekhuizen, de inkoop en controle op kwaliteit en voortgang van de productie van deze dekhuizen bij gerenommeerde aluminiumbouwers.

Vanaf april 2012 tot heden is Paul Wester betrokken bij een groot project bij de firma Vitters Shipyard. Hij is daar verantwoordelijk voor de engineering en de technische afstemming met toeleveranciers. Verder verzorgt hij de technische communicatie met ontwerpers en het team wat de eigenaar vertegenwoordigt. Ook hier is hij onderdeel van het projectmanagement team.

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid