jarenlange ervaring grote diversiteit kwaliteit

Home » CAD/CAM adviezen en automatiseringstrajecten

CAD/CAM adviezen en automatiseringstrajecten

CAD/CAM staat voor “threedimensional computer aided design/computer aided manufacturing”. Simpel gezegd heeft CAD betrekking op het construeren van producten met behulp van computersystemen/software. Digitale ontwerpen zijn makkelijker op te slaan, uit te wisselen, te vinden en aan te passen. Bovendien controleert CAD het ontwerp op fouten en tegenstellingen, en berekent het oplossingen voor complexe problemen. CAD is een zeer accuraat en betrouwbaar ontwerpgereedschap dat een substantiële hoeveelheid tijd bespaart in het ontwerpproces en nagenoeg perfecte (first time right) ontwerpen genereert. Vooral als 3D CAD software wordt gebruikt waarbij het mogelijk is virtuele simulaties te maken, wat zorgt voor nog betere productprestaties.

Het integreren van CAD en CAM betekent het gebruiken van computersystemen/software voor het omzetten van ontwerpbestanden in productiebestanden (CNC), wat resulteert in een sneller en meer efficiënt productieproces. Bij het aanpassen van het ontwerp wordt het productieproces ook automatisch aangepast, wat belangrijk is voor de kwaliteit van producten.

Wat betekent CAD/CAM voor uw bedrijf en hoe beïnvloedt het uw bedrijfsprocessen? Wester Naval Architecture heeft ervaring in het leiding geven aan CAD/CAM gebruikers en tevens implementatie-trajecten uitgevoerd in binnen- en buitenland bij bedrijven die varieerden van eenmanszaak tot grote werven.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken in een (vrijblijvend) gesprek.

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid